Vilken dag!

Min första stora häst Shannon.
Bilden är ganska gammal... Det är ialla fall jag och min första "stora" häst Shannon.


Tjatja! 
Idag har det varit en spontan dag, med mycket skratt!
Först vaknade jag vid tio av ett sms av Emma som ville gå med hundarna, och då hoppade jag upp och gick ner till grannen då jag tittar ut genom fönstret i trappen och ser VALENTIN! Veronica och Mattias katt som varit borta över en månad :O Både jag och Emma gick ut och bar in honom och gav honom massa god mat och klappar, gud vad glada Veronica och Mattias vart! :) Kulkul!
Sedan gick vi ut med hundarna och sen ut i stallet o mocka. Sen så bad jag Kenneth och Fredrik att hjälpa mig med handsken på transporten som "pajat" men utan framgång, men tillslut fick vi på den på bilen och drog i väg till en verkstad och fick den bytt.
Senare på eftermiddagen så tog jag hästen och drog iväg till ridhuset i Vika och red lite eftersom att det är svårt att rida ordentligt ute nu med tanke på all is. Det gick ialla fall hyffsat bra att rida min "ponny" :)
Efter det så var vi bjudna till Veronica och Mattias på semla som tack för att vi hittat Valentin, Mums!
Och nu är det dags för lite tv och slapp efter en händelserik dag:)
Kram på er!

Dagen som inte finns

God morgon på er!

Idag mår jag lite bättre men är inte frisk än på ett par dagar.. Igår eftermiddag kände jag mig piggare och lyckades ut på en skrittur med Nicke, fick sällskap av Maria och doma. Sen blev jag ännu piggare mot kvällen men idag är jag lite seg igen..
Har släppt ut hästarna i morse. Härligt att det är plus grader nu och sol, inga vintertäcken! :D Nicke va så svettig igår när jag tog in han och då hade han ett tunnare vintertäcke på sig, stackars häst! Så nu har han sitt fleecefodrade regntäcke ist och han är rakad. :) Och Doma som varit rakad har fått tillbaka pälsen nu fick vara nakenfis igår så skönt. :) Idag fick hon ofodratregntäcket på mest som ett "skal".

Skottdagen idag 29 FEB.
Ska gå ut senare om jag blir piggare och rida. Nu ska jag försöka ut på en längre promenad med Mysan.

Mysigt väder!

Halloj!
Imorse tog jag ut hästarna, varmt var det ute så Doma fick vara nakenfis i hagen :)
Sedan mockade jag och gjorde iordning allt, så det bara var och rida sen på eftermiddagen.
Efter det så gick jag in till Emma för en kopp kaffe och lite mys med hundarna :)
Vid elva kom mamma och vi åkte och köpte blommor till både henne och mig & sambon, vilket blev jättefint i vårat vardagsrumsfönster!
På eftermiddagen vart det en mysig skritt tur i det underbara soliga vädret, med Emma och Nicke :) Jag var påväg att få en ofrivillig avsittning men jag knep mig fast i sadeln, pigg häst efter lite vila när vi var borta i helgen, men jag höll mig ialla fall kvar för tanken att hamna i en vattenpöl var inte så lockande :)
Kvällsmaten fick bli pizza, för jag var för lat att laga mat, men sambon vart nog glad för det! 
Hoppas ni också haft en bra, solig dag :)
Kram på er!


Min tur att vara sjuk


Lite såhär blev dom nya sakerna. Nöjd med lädergrimman!

Då är det min tur att vara sjuk då.
Är sjuk idag också. Fick lov ringa till jobbet igår och idag om att jag inte kan jobba idag och i morgon.. :/ Jag som vill till den underbara personalen på hemtjänsten! Trivs jättebra där. :) Alla är så goa och glada. Men lika bra jag vilar upp mig så jag kan jobba resten av veckan!
Skulle ha försökt ut på en skritt tur på Nicke också, han har stått alldeles för länge nu hihi. Får se hur jag mår senare i eftermiddag. Brukar bli frisk av att få vara i stallet hos min prins. :')
Är ju så himla underbart väder ute nu, plus grader. Nästan så att Nicke skulle ha fått varit nakenfis ett par timmar och steka i solen. :) Han päls börjar iaf komma tillbaka.


Dålig uppdatering..


Doma ifrån sommaren jag köpte henne.


Hejhej läsare!
Jag har varit dålig på att uppdatera, men tur att Emma har varit duktigare än mig på det!
Vi har ju varit i Göteborg på horse show, vilket var väldigt roligt:)
Vi har shoppat en hel del både på mässan och på Ge-kås i Ullared, jag hittade massa roligt:)
Men nu är vi hemma och jag har varit och myst med Doma idag, hon har nog saknat mig med tanke på hur kelig hon var!
Hoppas ni också haft en trevlig helg?!
Jag ska bli bättre på att uppdatera, det är första gången för mig att ha en blogg så jag är inte så van att komma ihåg att skriva, men som sagt jag ska bli bättre :)
Nu ska jag titta lite tv sen ska jag dejta kudden.
Ha det bra!
Kram

Allt jag shoppat

Då tror jag att jag har fått med allt på bild det jag shoppat under helgen. Tog bilderna med mobilen.. Är mycket nöjd! :)
Testade lädergrimman, fårskinnspadden (äkta) och ett schabrak ikväll när jag pysslade med prinsen min. :) Passade kanon bra.
I morgon blir det en skritt tur i nya sakerna.  




Horse show


Härliga dagar

Hej hallå alla!

Torsdag, Fredag, Lördag och Söndag i Göteborg på horse show och Gekås med Veronica och Maria har varit KANON KANON DUNDER BRA! Har haft så jävla kul tillsammans med dom! :D Det här gör vi om igen så snart som möjligt! ;) Vi har skrattat och haft kul sen resans start till resans slut. :) Tur är väl det att vi bor i samma hus så vi kan forstätta ha kul! Vi hade kanon bra platser också, va super nöjd.
Det tråkiga efter resan är att jag blivit lite sjuk är väldigt hängig, förkyld och ont i halsen men det var det värt hehe. Nu ska jag bara försöka ladda inför massa jobb, har fått många jobb dagar nu, börjar redan i morgon. Härligt.
Har varit ute tidigt i stallet i morse och släppt ut hästarna, mockat och fixat klart allt. Nicke va saknad! :)
Nu ska jag packa upp alla saker jag handlat, inte lite kan jag lova! Får inte plats med sakerna i min garderob i stallet, så måste ta en till garderob och fylla hehe.

Ska uppdatera med massa bilder om ett tag.





Shopping Från Mässan

Det här shoppade vi igår på mässan.. ;) Mer blir det hehe.
Mer uppdatering kommer så småning om!! :D Vi är lite dåliga på det..


I morgon åker vi





Nicke

Halloj! :)

Nu var det ett tag sen jag skrev... Har haft lite fullt upp dom senaste dagarna. 
I morgon åker vi till Göteborg äntligen!! :) Ska bli så skönt att komma bort ett par dagar. Och när jag kommer hem så hoppas jag på att ha fått svar om jobbet jag sökt för då sticker jag direkt!!! ;) Ingen tvekan.
Har världens underbaraste pojkvän som tar hand om Nicke när jag är borta, så snällt av honom. Han ska fixa allt som mocka, fixa maten och ta in honom. :) Han kan jag lita på! Tur att Nicke är så snäll så Fredrik kan hjälpa mig hihi.

Nicke har gått så himla fint igår och i förrgår, fick glädje tårar igår när jag red. Han kändes så jävla fin, han va med i arbetet hela tiden och viste precis vad han skulle göra. Va bra från början till slut. :) Ångrar inte en sekund att du blev min. ♥ Han ska få vila Fredag,Lördag och Söndag men det är han så värd. Tänkte annars om Sarah ville rida någon dag men det märks. :)

Nu håller jag på tvätta lite kläder och en jacka jag ska ha med mig. Och städar lägenheten. Ska väl börja packa idag så jag får med allt. För i morgon är det full rulle för mig och Maria innan vi åker hehe. Göra i ordning matsäck också så den är klar och handla det sista.

Ska ta med kameran och datorn till Göteborg, så lite uppdatering får jag hoppas på att jag hinner med. :P  

Mycket piggare!



Tjatja!
Nu så, nu börjar jag komma ner på jorden igen, tack o lov! :)
Så jag tänkte gå ut till stallet och plocka ihop lite saker jag ska sälja- det har jag glömt skrivit, jag ska nämligen sälja min Doma. Ska sälja henne för att jag har för ett tag sedan tröttnat på att tävla och träna sådär intensivt som man måste för att kunna prestera. Så då ska jag nog i ett senare skede köpa mig en mindre häst som jag kan rida i timmar med i skogen och bara lulla runt med, då är jag ganska säker på att jag inte behöver så mycket grejor åt den hästen. Jag har ju fortförande kvar Doma men jag tänkte börja sälja av lite grejor så jag slipper sälja allt när jag fått henne såld.
Nej nu får jag ta mig i kragen och gå ut.
Jag lägger ut lite grejor jag ska sälja senare.
Ha en bra dag!
Kram på er.

Håller tummarna

Har gått kanon bra på jobbet idag. Trivs så bra, men synd att man inte kan få en fast tjänst bara sådär.. :P Så bara för det så har jag sökt jobb nu på annan ort eller ja annat län kanske man ska säga, klarar inte av att vara vikarie längre.. Och vill testa på nya utmaningar framför allt. Kan inte gå hemma och vara beroende av mobilen hela tiden för att få jobba. Så nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa! ;)
I morgon börjar jag jobba 13.15-21.00. Så ska fixa stallet och rida så tidigt som möjligt i morgon innan jobbet. Fast utan att stressa, stressar tillräckligt!
Nu är det bara 5 dagar kvar tills vi sticker till Göteborg!! Ska blir så härligt. Två hel dagar på Göteborg horse show Fredag & Lördag, sen en shopping dag på Ullared på Söndag kan inte bli bättre.  :) Fredrik ska mocka och fixa åt Nicke, snäll pojkvän jag har jag vet! ;) Har hört efter lite med Sarah om hon vill ta hand om Nicke någon av dagarna ifall hon vill rida och pyssla i stallet. Så får se då. :)
Har räknat ut lite på ungefär vad Nickes
box kommer att kosta om nu hyresvärden ska vara så puckad och göra på det viset.. Aldrig i livet att jag betalar så mycket, haha det kan dom fet glömma! Tur jag har lite planer ifall dom får för sig att höja hyran.. :)
Jag och Fredrik har gjort en super god hemmagjord pizza ikväll, mumms va god den blev! :)

Sliten liten Maria




Halloj! Nu börjar jag bli trött på och vara sjuk, om man får klaga?...
Jag vill ju rida, och idag så vart man ju extra sugen när det var så fint väder. Jag försökte vara ute i stallet och mocka igår, men jag vart dålig på en gång så det var det.
Så när jag fick ett sms av Emma i morse att hon hade gjort allt i stallet åt mig så vart jag väldigt glad :)
Emma, du är en räddare i nöden och en underbar vän som gått med min hund och tagit hand om Doma nu när jag varit sjuk, ett stort tack till dig!<3
Nej nu ska jag försöka äta något, sen försöka sova eftersom jag inte kunnat sova så bra i natt.
Ha det bra allesammans!
kram

Fredag



Ååh så härligt väder det är idag!
Första besöket avklarat nu väntar jag bara på pappa och Gunilla. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. :)
Har iaf fått jobb hela helgen, Lördag 7.00-15.30 Söndag 13.15-21.00 kanon bra tider, PENGAR!!! :D
Sarah ville komma hit och hälsa på så det ska hon väl få göra då hehe. Kanske hon vill rida lite eller gå promenad i fin vädret det får vi se.

Annars då, har tagit ut hästarna tidigt i morse och gjort klart allt i stallet till Nicke och Doma. Tvättat en massa kläder. Lite fullt upp med andra ord. Har varit ute på promenad med Mysan och Nelly, tog med kameran också. Men blev typ inga bilder..

Ikväll blir det nog mys i soffan framför tv:n med lite gott gott. :)

Dåliga nyheter



Jahapp då var den här dagen snart förbi. Har nyss varit ute i stallet och tagit in hästarna och kvällsfodrat, dom fick gå in lite tidigare idag. Tycker det är skönt att dom kan få stå ute så länge det går, Nicke verkar iaf trivas att vara ute. Hästar är ju djur som ska vara ute, det är ju vi människor som bestämt att dom ska stå inne i box..

Red ju ut med Malin idag, pigga och glada hästar hade vi men det gick kanon bra. Galopperade en bit och hästarna tyckte det va extra kul, blev lite extra galoppsteg innan det blev skritt hehe härliga djur det där. :) Tur att dom är så snälla våra hästar, och det är klart dom ska få galoppera på. Om det blir fint väder på Söndag så blir det lång tur. :)
Fick veta en mindre rolig grej idag i stallet, helt sjukt att dom bara kan göra sådär.. Hyresvärdar som inte kan häst eller bryr sig om djuren ska inte hyra ut stall så enkelt är det bara, dom tänker bara på pengar. Så får se nudå vad det blir för räkning nästa månad. :o Stallet blir nog tomt om det blir som man hört idag.

I morgon får vi besök av farmor, farfar, pappa och Gunilla. Om jag nu inte får jobb men det visar sig i morgon bitti. Först ska jag ta ut hästarna. :) Har ställt klockan på 05.45.

Torsdag

Hej allihopa! :)
Idag blev det jobb på schemat, 7.30-15.30. Härligt härligt!! Flyter på rätt så bra med jobb faktiskt..
Hade en kanon kul dag igår med Sarah. Händer alltid något roligt när vi umgås, helt sjukt hahah! Åkte till Ludvika med en as skitig bildruta såg ingenting och stressade som fan va vi också men vi kunde inget mer än att skratta. Jaga hundar fick vi göra också.. :P
När jag kom hem så gick jag ut i stallet och longerade Nicke sen busa vi på ridbanan.. :) Myspojke! Gjorde klart stallet tidigt på för förmiddagen åt både mig och Maria. Maria är ju som sagt sjuk som hon skrivit, så det är tur hon har en sån snäll vän som mig hihi så hon fick stallförbud igår. ;)
Idag blir det en ridtur med Malin efter jobbet. :) Sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda.
Maria skrev ett sms för ett tag sen att det bara är 1 vecka kvar tills vi åker till Göteborg horse show!!! :D Kul!
Nickes alla <3 dag present från Doma. :)
image description

Sjukling..




Nu har jag legat på soffan snart i två dagar.. Med feber, hosta och är allmänt snorig, så idag ska jag till vårdcentralen och ta lite prover och förhoppningsvis få medicin!
Tur att jag hade en underbar vän som hjälpte mig med både hästen och hunden igår, tack Emma!<3
Och nu när jag inte haft något att göra så har jag tänkt och insåg idag att det bara är en vecka kvar tills vi åker till Göteborg horse show, ska bli super kul!
Blir nog ett till inlägg senare, tänkte skriva lite mer om mig och hästen :)
Hoppas ni får en bättre dag än mig, Kram på er!

Tre flickor




Lite av bilderna som jag tog igår. Mysan, Elvira och Harley.


Ser ut att bli en fin dag med sol idag också. Härligt. Ska ge mig ut på en promenad nu med Mysan och Nelly i det härliga vädret. Senare ska jag följa med Sarah till Ludvika.. 
Ska försöka hinna med att skriva ett inlägg mer om mig och Nicke också. :) Men det får nog bli i eftermiddag/kväll. 

Red med Malin och Elin igår, super trevligt. Nicke va väldigt väldigt pigg och stark, han ville helst galoppera hela tiden och springa på sidan hehe busunge det där. Men vad ska man göra, lite busiga får dom ju vara dom härliga djuren. Satt mest med ett leende på läpparna, kul att man har en glad och taggad häst! 
Idag blir det nog kanske lite bus på ridbanan eller en tur i skogen det visar sig. :) 
  


Kärlekensdag

Halloj!
Idag har jag varit på jobbet och varit på ett uppföljnings möte.
Och när jag kom hem så hade min älskling köpt två jättefina paket :) I dom var det två fina stora lyktor!
Sedan gick jag ut till min andra älskling, mockade och fixade allt, hon har fått stått nu för att hon har tappat en sko och min hovslagare har brytit armen.
Nu ska jag laga middag: potatisgratäng, fläskfile, beasås och ruccolasallad, Mums!
Sen ska jag gå ut och ta in Doma.
Jag får önska er en trevlig alla hjärtans dag.
Kram på er!

Alla ♥ dag


En blogg utan bilder är inte kul. Tycker jag iaf då. :)  

Halloj!

Mitt första inlägg jag skriver själv.. Så nu kör vi då.
Idag har jag varit hem till Sarah och hälsat på, vi åkte iväg till sjön med hundarna och hade med oss fika. Super mysigt synd bara att solen försvann och att det börja blåsa. Men tog några bilder på hunadrna iaf som kommer upp lite senare. :) Har alltid så kul med Sarah vi har alltid så mycket att prata om. Så i morgon om jag är ledig så ska vi ut på lite äventyr.

Nu ska jag byta om och gå ut till min fina häst som väntar på att få komma ut. Ska rida en sväng med Malin idag, kul med sällskap tänkte utforska lite nya ridvägar. :) Alltid lika kul att få nya ridvägar att rida. Är verkligen ett perfekt ställa att ha häst på, finns hur mycket fina ridvägar som helst här, det gillas!  

Va ju en hel del som kika in på bloggen igår kan jag ju tala om. ;)  

Har ni alla haft en bra alla ♥ dag då? :)  
Ha en fortsatt bra alla ♥ dag allihopa!

Första inlägget

Vi är två hästtokiga tjejer som nu har bestämt oss för att starta en gemensam blogg. Liten presentation kommer här..

Emma heter jag och är född 1991, har varit hästtokig sedan jag var liten. Jag började på ridskola när jag var ca 10 år och då hade jag min shettis Ebba som jag hade mycket kul med. Efter några år på ridskola så fick jag låna en större ponny på foder som jag hade i ca 1 år som sedan vart såld. Sen blev jag medryttare på olika hästar och under den perioden hittade jag min nuvarande häst Nicke som jag ägt i 5 år. Nicke är en varmblodstravare född 1998 som jag ridit in och utbildat själv. Kommer skriva ett längre inlägg om Nicke senare, håll utkik. :)

 

Maria heter jag och är född 1990, jag är utbildad hästskötare (ej utexaminerad), har varit runt hästar sedan jag föddes pga min hästgalna morbror. Vid 4 års ålder började jag rida på ridskolan i Västerås. Några år senare flyttade jag ifrån Västerås till Hedemora där jag började vara medryttare på olika hästar. Min första egna ponnie fick jag när jag var 13 år som jag lärde mig väldigt mycket på. Efter det har jag haft 3 stora hästar som jag har tävlat upp till 110cm på. Min nuvarande häst Doma  som jag ägt i 1½ år är ett lettiskthalvblod och är född 2004, vi har tävlat upp till 1m ihop. Kommer med lite mer info om oss lite senare! Ser fram emot det! :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0