Segisdag



Halloj!
Jag har ridit Doma hårdare än vanligt nu i några dagar och utan protester på något sätt, nöjd ryttare! :)
Så idag får hon vila. Jag har dessutom börjat med nytt foder, Hestekraft. Något som jag hoppas på att det funkar.
Idag har jag typ bara mockat och fixat foder sen gått in och bara legat på soffan.. Skönt att få slappa ibland :)
Jag har glömt nämnt att jag varit duktig och gjort vår utanför stallet med blommor, blev fin fint!
Nej nu ska jag byta om o sedan åka till mamma och pappa i Hedemora.
Toodelouuu!
Maria


Arbetslös




Hejsan!
Idag är det första dagen som arbetslös, var längesedan jag var det..
Så idag ska jag åka in till stan och gå in på arbetsförmedlingen och sen springa lite små ärenden sen hem o pyssla med hästen.
Typiskt att våren skulle blåsa iväg, men den kommer nog tillbaka snart :)
Just det! Jag håller på och tvättar nu, så jag ska gå och fixa det.
Hörs senare!
Maria

Lite nytt i fönstret


Fullt upp i morgon



Hittade massa bilder på min förra blogg.... :)

  • Tvättstugan, tvätta massa stallkläder
  • Ta ut Nicke & Doma
  • Fixa vatten i deras hagar
  • Mocka, fixa allt i stallet åt Nicke & Doma
  • Rida Nicke
  • Rensa upp en massa skit på baksidan av stallet så man kan få det fint med bord och stolar i solen
  • Mocka Nickes hage
  • Städa bilen
  • Tvätta bilen
  • Umgås med syster innan hon åker hem och alla andra som står mig nära

Som sagt jag har en hel del på mitt schema i morgon så jag ska nog inte behöva vara rastlös iaf.. :) Hoppas på sol och värme i morgon så kanske syster kan fota när jag rider. :)


Ut till stallet

Detta skulle ha kommit upp för ett par timmar sen!!
Nu ska jag strax gå ut i stallet och pyssla på. Red på ridbanan igår och det gick så jävla bra! Och våran ridbana är så bra, perfekt! Får se om det blir ridbanan idag också fast med lite bommar eller tömköra med bommar eller rida ut, inte bestämt mig än.. :) Min syster har iaf putsat alla mina träns, lädergrimma, förbygel och idag skulle hon ta sadeln och stövlarna! :D Helt frivilligt! :)
Har varit på kupolen en sväng med syster idag också. :)


Det finaste



Hästen som ger mig de vingar jag saknar ♥


Shoppat igen....

Oj råka köpa 2 par skor.... :)
Är hemma hos pappa och ska bli bjuden på middag, mumms. Jag och Elina har varit i stallet typ hela fm och pysslat. Och nu har vi nyss varit in i Falustad och shoppat lite. :)


Fin hölåda

Såhär fin blev våran hölåda! :D
Hitta en fågel i nickes vatten hink, stackars fågel.. :'(


Fullt upp

Har haft fullt upp jag och Maria så därför det är dåligt med uppdatering här!
Har fixat en hel del i stallet dom senaste dagarna, sena kvällar och jobb.. :) Men nu är höbalen på plats i Hölådan! Kanoners! Och i morgon kommer hovslagaren och ska sko Nicke, perfekt. Hans skor börjar bli lite lösa så passar ju perfekt och få nytt och fräscht runt fötterna. :)
Bete är fixat till i sommar också! :D
Träffat och fixat med underbara Sarah idag också.
Nu kvällsfika tillsammans med syster som är här på besök hos oss ett par dagar.. :D

Sladdat ridbanan gjorde vi i förrgår också! ;)


Jag har en hingst



Valack eller hingst? Ja det är frågan.. I förrgår var han hingst iaf! Han blev tok kär i Doma inne på ridbanan när Maira red och jag longera. Sen när vi stod stilla och prata så kolla hon in Doma med värsta blicken och gnägga som om han vore hingst. Sen åkte snorren ute också så man kan ju börja undra hehe.. :P

Inhandlat



Inhandlade lite nytt idag, tömkörningsgjord och en skoväska. :) Köpte tömmar förra veckan. Så idag står tömkörning på schemat!

Fy skäms!

Nu får jag verkligen skärpa mig, nu var det länge sedan jag skrev...
Det har varit fullt upp i mitt liv och sen har jag inte orkat skriva på kvällen.
Jag har varit och ridit i ridhuset två gånger denhär veckan, och det har gått över förväntan :) Så nu letar jag lite smått efter en dressyr tränare, men vi ska ju självklart komma igång till 100% först.
Jag har köpt ett par nya boots för att mina gamla var ojämt par med en medium och en large och dom var garanterat för små för Doma, så Nicke fick dom så nu har Doma ett par lila boots i strl XL :)
Och sen har jag även hittat en Kingsland "halsduk" på rea på Aubiose, super skön!
Idag har jag släppt ut Doma och Nicke och mockat till båda två (ni har kanske läst att Emma har varit i Älvdalen över helgen) och fixat allt runt det. Doma får vila idag , tömmkörde henne igår.
Nej nu ska jag mysa till 1000 och ladda om för en ny jobb vecka..
Trevlig Söndag!

Varit i Älvdalen


En av islandshästarna

Halloj.

Nu blev det dålig uppdatering här igen! Jag och Maria får skärpa oss! :o

Har iaf varit i Älvdalen sen i Torsdags. Härligt att få hälsa på och umgås med underbara familjen. Ska rulla ner mot Borlänge om någon timme. Har ju haft mina två underbara vänner, Maria och Veronica som tagit VÄL hand om Nicke när jag varit borta. :)
Har även fått träffat några av brudarna i mitt förra stall som jag hade Nicke i innan jag flytta neröver. Härliga brudar det där, får alltid ett härligt skratt när man är med dom! :) Hehe dom försöker att få mig att flytta hem, saknar mig och Nicke.. :') Åkte till ridhuset och kikade när dom hade hoppträning.
Hitta massor med gamla bilder på Nicke på datorn här hemma. :o :) Kul att ha gammalt och nytt! Så den mappen följer med hem.

Åkte ju till ridhuset i Onsdags. Är mycket mycket nöjd av det vi gjorde, lastning och ridningen. Kan inte säga så mycket mer än att Nicke är så bra. Bara jag som behöver fin slipa lite på sitsen men det fixar jag lätt. Hade ju Veronica och Maria som hjälpte. Fick en hel del tips och sånt jag ska träna mer på. :)

Annars har jag haft det super härligt här hemma i Älvdalen, men jag saknar Hovgården lite. :) Hihi.


Mot ridhuset

Tjoho!
Idag blev det jobb iaf, 7.30-15.00 nice! :)
Gick galant.
Igår invigde Nicke sitt nya träns, super fin blev han. Va ute på 1 h 30 minuters skritt och trav tur igår super mysigt i sol nedgången. :) Idag blir det ett ridpass i ridhuset, tänkte åka dit och känna igenom honom. Går ju inte att rida ordentligt ute eller på ridbanan just nu.. :/ Så Veronica + Angola T och Maria + Doma får sällskap av mig + Nicke i ridhuset. Kul kul! :D
I morgon åker jag hemöver till Älvdalen och hälsar på familjen!!


Livet är inte lätt


Ut i stallet med dig

Lämnade tillbaka bootsen men fick inga i Nickes storlek med mig hem.. :/ Naturligtvis så fanns dom inte i M. Men ska kika in där lite längre fram över, dom gick åt fort just i blått också. Men men..
Har precis fått i mig lunch så nu ska jag gå ut i stallet och vara där resten av dagen. :) Har hand om Marias Doma idag också.. :)
Fick ett godkännande kanske man nästan kan säga idag, hoppas på det bästa nu och håller tummarna! Kul med ett eget. Får se nu då vad framtiden har att erbjuda.. ;) Skulle bli så mycket enklare om jag får som jag vill hihi.

Idag ska jag och Nicke inviga ett av dom nya tränsen. :)


Tisdag


Veronica och hennes Angola T


Inget jobb som kallade i morse efter att jag tagit ut Nicke. Så då är det dags att åka till Aubiose igen då..
Sen tänkte jag handla också när jag ändå är ute och åker. Idag ska Veronica titta på lite tömkörnings utrustning till Nicke efter hon slutat jobbet. Hoppas hoppas hon hittar det jag vill ha! :)
Ska fortsätta putsa all utrustning som jag har ute i stallet idag i vår solen, och såklart rida. Tänkte rida den rundan vi gick i helgen för där var det rätt så mjukt underlag så man kunna trava iaf.
Igår kväll fick vi besök i stallet. Kom en och ville se stallet så vi visade runt henne i stallet, lät intresserad iaf och mycket trevlig. :)

För stora boots



Suck.. Åkte en sväng till Aubiose idag IGEN jag vet, va där nästan 1½ timme med Veronica och Maria hehe. Så kul, prövade en massa. Men till det tråkiga köpte 4 st BLÅA boots till Nicke, men när jag kom hem och skulle testa dom så ja va tror ni. Jo dom va lite för stora så måste till Aubiose i morgon IGEN och lämna tillbaka dom, och dom blåa fanns inte i den mindre storleken heller men hoppas dom kommer in snart! :o Så typiskt.

Annars har det inte hänt så mycket idag, mest putsat träns och bara slappat. Nicke fick en vilodag. Testade ett av dom nya tränsen och han blev så fin så. Min prins. :)
Nej nu är det dags att sova, upp tidigt i morgon och ta ut min häst. Sen hoppas jag på att jag får jobba.

Putsas

Nu ska det putsas! :) Börjar med dom nya tränsen sen går jag vidare ut i stallet och putsar sadel och dom andra tränsen. :)


Våren har varit på gång



Våren har verkligen visat sig nu dom senaste dagarna, så härligt. Min häst har fått gått nakenfis när det varit så härligt vår väder och ridit utan ländtäcke (rakad). Har till och med plockat undan vintertäckena för i år! :D Så nu hänger regn/sommartäckena framme.  

Har era hästar fått varit nå nakenfisar ännu? :)

Härlig helg med härligt sällskap



Tjoohoo!

Nu är jag på bättringsvägen iaf. Känner mig piggare och orkar hålla igång mer.
Idag har jag varit ute på LÅNG promenad med Veronica och Maria, vi va ute och i gick i 2 timmar tror jag. Så härligt i vår solen. Och så har jag varit ute på ridtur på Nicke också så i natt kommer jag sova gott, är lite slut i kroppen. Lekt med Nicke och fotbollen idag i hagen också, han är väldigt väldigt nyfiken. Så kul när han sparkar iväg bollen..  En härlig dag med andra ord!
Igår åkte mormor och Elina hem.. Tråkigt! :( Jag red ut på Nicke, åkte till Aubiose med Maria en sväng och skulle köpa mig ett par chaps men petig som jag är så va det inga som va riktigt i min smak, hade godis mys framför tv med härligt sällskap på kvällen. Också en härlig dag.
Nu ska jag strax ta fram lite kvällsfika och sen gå ut i stallet och ta i min häst runt 21.00 tiden. Har tagit med dom nya tränsen med in som jag ska putsa ikväll sen testa dom på Nicke i morgon. Han kommer bli så fin.

Lite trötter..

Tjatja!
Idag har jag släppt ut hästarna på morgonen och sedan mockade jag och pysslade, jag har även städat i stallet.
Tränade med Doma ifrån backen idag, hon är då en bestämd dam minsann... Men jag fick till det till slut! :)
Nu ska jag äta lite naturgodis och titta på tv sen blir det att sova.

God natt på er!

Lycklig!

Tjatja!
Idag har det varit en lugn dag, fika, hämtat spån med Emma o Veronica, ridit, mockat, käkat thaimat och nu sitter jag i soffan och slappar:)
Ridturen var lugn och harmonisk även fast vi hade en unghäst med, Doma är en duktig unghäst guide som går fram överallt, duktig "ponny" och lycklig ryttare :)
Nej nu ska jag titta lite tv.

Beställa, snäll mormor, sjuk

Jahapp då är jag inte frisk än på ett par dagar.. Suck. Fick ringa jobbet idag och säga att jag inte kan jobba Lördag och Söndag. Tråkigt men kan ju inte smitta ner personalen och dom gamla.. :/
Skulle just till och beställa från smeagården idag men naturligtvis så va dom vita skydden slut suck men jackan/jackorna fanns i min storlek, typiskt. Så ska vänta tills dom får in skydden på lager, men funderar på att beställa jackorna i morgon ändå.. Hihi shopping suget ni vet.. ;)

Fick ett par snygga skor idag av min älskade mormor!
Sen har jag glömt att visa min väst jag köpte på New yoker för ett par veckor sen för värsta rea priset som jag ska ha i stallet vår väst. :)
Bild på väst och skorna.

Nu ska jag sova så jag blir frisk någon gång! Fryser som fan. Ligger med one piece på under täcket! :o


Shoppa lite till



Blev sugen på att beställa lite.. Skulle beställa 4 st av dom vita innan vi åkte till Göteborg, men så tänkte jag se om jag hittade dom på mässan men såg dom inte.. Så då måste jag beställa ju. Hihi. Kanske hänger med en ridjacka också dom hade rätt så fina på hemsidan jag tänkte beställa ifrån. :)
Smeagården.

Tankar och funderingar



Tjollahopp

Igår pallrade jag mig till jobbet gick väldigt trögt att jobba kan jag, är ju inte 100% frisk. Jag gick hem efter att jag gjort klart mitt.. Mådde inte bra. Kände det innan rasten att jag var helt skakis i hela kroppen.. Suck. 
Jag som va rätt så pigg på förmiddagen när jag va ute i stallet. Men som jag sa till mina vänner, Nicke är min medicin. Så fort jag inte är med honom blir jag svag!

Och igår kom mormor och Elina ner hit till oss dom ska vara här tills i morgon. :) Synd bara att jag är sjuk.
Ska visa mormor det fina schabraket som jag köpte på mässan.. ;) Och allt annat jag köpte.

Har tänkt lite lite smått om att köpa transport hihi. Har iaf bestämt att jag ska köpa helt nytt om jag någon gång ska köpa, helt klart! Den som lever får se.. :)

RSS 2.0